Diagnos

Hur vet man att man har att göra med en sociopat?

En sociopat har ett trauma, oftast ifrån barndomen, som har framkallat ett hat emot samhället eller en viss grupp.
En psykopat däremot ser sig själv som den perfekta urtypen av en människa och inte som ett offer för det hårda samhället, utan en som, både bokstavligen och bildligt, tar för sig av vad livet erbjuder. Han bara är sig själv.

En psykopat är således en människa med ett infött emotionellt nedsättande fel, medan en sociopat hyser agg emot samhället och har tappat sina känslor pga. detta hat.


Destruktiva drag finns hos alla människor, mer eller mindre utvecklat. Men det finns också en grupp människor som helt klart bär på någon form av allvarlig personlighetsstörning.

På ytan är dessa människor stabila, men sedan inser du att de söndrar och manipulerar andra.
Dessa människor har lärt sig hur man visar känslor och hur de, på bästa sätt, kan komma i kontakt med människor för att manipulera dem.

En psykopat följer ingen bestämd mall i utseende och social tillhörighet. Lika lite finns det någon speciell avgränsad grupp som kan råka ut för en människa med psykopatiska drag.

Det hemska är att alla människor någon gång under sin levnad stöter på och kommer nära en psykopat. Kanske en flickvän/pojkvän som med total avsaknad av känslor bedrar dig eller ruinerar dig och lämnar dig ensam kvar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0